coal_1875940b

Kina stenger 1 000 kullgruver i 2016

Miljø av

I følge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua vil Kina de neste tre årene ikke godkjenne en eneste ny kullgruve. Samtidig melder kinesiske myndigheter at de i løpet av 2016 vil stenge 1 000 operative kullgruver.

Bakgrunnene for tiltakene er mange; ikke bare har Kina forpliktet seg til å bygge ned denne produksjonen gjennom bi-laterale avtaler inngått de siste årene, men også de enorme forrurensningsproblemene i storbyene tvinger Kina inn på et slikt spor. Beijing har for tiden forrurensningsnivå «Oransj», det nest høyeste, noe som fører til at befolkningen i de mest utsatte områdene i byen må holde seg innendørs under visse tidspunkt på dagen.

Fra offisielt hold blir det meldt om at Kina over de neste tre årene skal fokusere på fornybar energi og landet har som mål å øke den totale energiproduksjonen fra slik energi med hele 21 %.