12313623_1144291998978232_1750547980199475239_n

Den Syriske flyktningen Refaal Hamo skal delta på Obamas State of the Union tale

Mennesker av

Hamo ble kjent da den populære Facebook-gruppen «Humans of New York» fortalte historens hans. Om hvordan han måtte flykte fra Syria med sin sønn og tre døttre etter at deres hus ble bombet av regjeringsstyrkene i hjemlandet.

Angrepet førte til at hele syv av Hamos familiemedlemmer ble drept, inkludert hans kone og en datter.

Etter å kommet seg til Tyrkia fikk familien asyl i Michigan, USA.

Selv om historen til Hamo dessverre ikke er unik ble han kort tid etter Humans of New York (HNY) innslaget et slags symbol for flyktningene i USA. President Obama engasjerte seg også i historen til Hamo og kommenterte følgende på Facebook-siden til HNY:

pres ob

På tirsdag denne uken representerer altså Hamo alle flyktninger i USA under Obamas tale til nasjonen.