Gates

Tre gode nyheter som du sikkert gikk glipp av i 2015 i følge Bill Gates

Helse/Mennesker av

Microsofts grunnlegger Bill Gates er ikke bare verdt 77,4 milliarder dollar. Han donerer også enorme summer til veldedighet. Et anslag av Forbes antyder at ca. 3 milliarder dollar av hans egen formue går direkte til veldedighet hvert år. Det samme magasinet anslår at Bill Gates gjennom sin livstid har donert rett over 30 milliarder dollar til forskjellige organisasjoner, stiftelser og bedrifter som arbeider med å hjelpe andre på en eller annen måte.

Gates har også en blogg hvor han fokuserer på mye av det positive som skjer der ute i verden, gjerne med litt ekstra fokus på tingene hans fond har donert til. Her kommer en liste over tre positive hendelser fra 2015 som Gates ønsker å fremheve:

#3

April 2015. Nord-, sentral- og sør-Amerika ble av WHO, etter et massivt og koordinert vaksineprogram over flere år, offisielt fri for Rubella (som er en form for meslinger).

Sykdommen er særlig farlig for gravide da smitten kan føre til at fosteret dør eller får defekter.

#2

Oktober 2015. Tre medisininnovatører som utviklet medisiner for fattige vinner Nobelprisen i medisin.

William Campell og Satoshi Omura vinner prisen for medisinen Ivermectin som er særlig effektiv mot parasitter.

Tu Youyou fra Kina vinner prisen for Artemisinin. Denne medisinen har vært en av de viktigste faktorene til at dødeligheten fra malaria har gått betraktelig ned.

#1

Juli 2015. Afrika markerer et år uten et eneste poliotilfelle.

Da kartleggingen av sykdommen startet i 1988 var hele 125 land klassifisert som polioland – de fleste i Afrika. Nå gjenstår kun to land; Afghanistan og Pakistan. Som Gates avslutter punktet på listen med:

We’ve come more than 99 percent of the way to eradication. I am confident we can finish the job.

Les hele listen og flere interessante innlegg på Bill Gates sin blogg «GatesNotes».