Palestinian_Muslim_reading_The_Holy_Qur'an_in_Al-Aqsa_mosque

Kristiansand imamen Abdikadir Mahamed Yussuf trekker seg etter bursdagsutspill

Kultur av

De seneste dagene har imanen Abdikadir Mahamed Yussuf uttalt til media at muslimer ikke bør delta i bursdager, gratulere ved slike anledninger eller ønske «god jul». Nå har imamen trukket seg fra sin stilling da eierne av moskeen, Muslimsk Union i Agder, på ingen måte kan stå bak et slikt syn.

Styreleder i moskeen, Akmal Ali, var tidlig ute i media og understreket at dette var imamens eget syn og at alle tvert i mot bør sende barna sine i bursdager. Til Dagbladet uttalte Ali blant annet følgende:

Og i motsetning til Abdikadir Yussuf Mahamed mener jeg det er viktig at muslimske barn blir med på bursdagsfeiringer, for det bidrar til å integrere dem i det norske samfunnet. Faktisk er det å vise vennlighet overfor naboer og venner et viktig prinsipp i islam, så vi går i bursdager her på Sørlandet.

Etter et styremøte fredag kveld kom moskeen altså med en pressemelding hvor det kom frem at imamen nå har valgt å trekke seg fra sin stilling. Dette støtter styret i moskeen fullt ut i følge pressemeldingen.